dilluns, 9 de juny del 2014

Música

Música relaxant

Explicació de la música com a llenguatge dels sentiments: La música constitueix un veritable llenguatge dels sentiments i emocions dels individus. És un importantíssim mitjà d'expressió, utilitzat per l'home molt sovint en moltes i diferents facetes de la seva vida.

A continuació aprofundirem i ens centrarem en diferents maneres que tenen els músics d'expressar sensacions. Només treballarem sis aspectes, però existeixen altres que, pel vostre compte, podeu ampliar com, per exemple, marxes triomfals, cançons militars, religioses, etc. Cal indicar que no tots som iguals i que cada sensació és individual i pot ser diferent. No per això ha de ser incorrecta. A més hi ha autors que han barrejant dins d'una mateixa composició diferents expressions, raó de més per no poder classificar estrictament l'obra.
La única exigència per poder extreure el màxim profit a les audicions és que només cal estar predisposat amb una bona postura corporal i relaxant, mantenir silenci i respecte, prestar atenció, gaudir de la música i rebre sensacions.

Música relaxant: És molt semblant a les característiques de les melodies que expressen tristor, ja que també, com a principal tret, és de temps lent. Però a diferència de l'anterior, dóna sensació de pau i de relaxació. Un estat d'alegria sense estar efusivament content. Observem que Vivaldi a la seva obra "Concert per a guitarra" no ha utilitzat instruments estridents. Tot el contrari, una guitarra que marca la melodia lenta i puntada amb un fons tènue i pràcticament inexistent.


Fotografia presa de Xtec                               Webgrafia: Xtec

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada